• Din første samtale er 100% gratis - Ring nu 30 42 11 03
  • minecookies-boligadvokat

Advokatforbehold

Hvad er et advokatforbehold?

Hvis du føler dig presset til at skrive under på en købsaftale, før du og din BOLIGadvokat har haft mulighed for at gennemgå den og de øvrige papirer grundigt, så sørg for at få indføjet et advokatforbehold i købsaftalen.

Advokatforbeholdet er ikke automatisk med i købsaftalen. Du skal derfor selv sørge for, at advokatforbeholdet skrives ind i købsaftalen. Normalt er et advokatforbehold tidsbegrænset til 3-5 hverdage, men BOLIGadvokaten kan undervejs bede om mere tid til at gennemgå aftalen.

Et advokatforbehold skal skrives ind i selve købsaftalen og bør formuleres således:

”Købers underskrift på denne købsaftale er betinget af, at købers advokat kan godkende købsaftalen i dens helhed. Godkendelse skal være meddelt sælgers ejendomsmægler senest den ... dato ... kl. 16.”

Ved at anvende et advokatforbehold får du tid til at rådføre dig med din NetBoligAdvokat om købet, selvom du allerede har skrevet under. Og du kan stadig nå at fortryde gratis.

NetBoligAdvokat kan herefter - inden for den aftalte frist - gennemgå alle papirerne og vurdere, om der er forhold eller vilkår, som bør undersøges nærmere eller forhandles. Beslutter du herefter, at du alligevel ikke ønsker at købe boligen, koster det dig ikke noget. Heller ikke til NetBoligAdvokat.

Hvis både du og sælger har skrevet under, og du ikke har fået tilføjet et advokatforbehold, kan du kun komme ud af handlen ved at bruge den lovbestemte fortrydelsesret. Du skal i givet fald betale en godtgørelse til sælgeren på 1 pct. af købesummen. Der er i denne situation en frist på 6 hverdage til at fremsende en skriftlig meddelelse og betale godtgørelsen.

Du skal ikke acceptere andre formuleringer, uden at dette er aftalt med din NetBoligAdvokat. Nogle gange foreslås nemlig formuleringer, som begrænser din mulighed for at fortryde, hvilket du naturligvis ikke kan være tjent med.

Bliv ringet på inden for 30 minutter på hverdage:

Udfyld formularen herunder og vi vil kontakte dig.